Instalarea ferestrelor este reglementată nu de un singur GOST, ci de o serie de standarde diferite, fiecare dintre acestea descriind diferite aspecte ale tehnologiei de instalare.

Se știe că spațiul dintre perete si fereastra reprezintă cel mai slab punct al izolației clădirii, vulnerabil la pierderea căldurii și acumularea de umiditate. Potrivit statisticilor, 80% din pretențiile față de calitatea lucrărilor companiilor de ferestre sunt legate exact de cusăturile de asamblare. Instalația necalificată poate crea „punți termice” prin care este posibilă o pierdere semnificativă de căldură. Prin urmare, cusătura de asamblare, durabilitatea, sigilarea tehnică corectă joacă un rol important în consumul de energie și în etanșeitatea structurii.

montagokna18

Avantajele montarii:

  • Aplicație. Utilizarea instalației „calde” vă permite să evitați pătrunderea umezelii în materialele izolatoare și de construcție, care pot cauza mucegaiul, precum și înghețarea zidurilor în timpul iernii.
  • Izolarea. Caracteristicile de izolare termică și fonică ridicate ale cusăturii de instalare, care nu pot fi obținute cu alte tipuri de instalații.
  • Durabilitate. Cusătura de asamblare este durabilă și rezistentă la deformare, dar suficient de elastică pentru a compensa mișcarea naturală a cadrului, care poate apărea datorită schimbărilor de temperatură sau umiditate a mediului.
  • Economie de energie. Economie de energie și economie la încălzire. Numai uscat și izolat de intemperii și spumă de asamblare ușoară îndeplinește funcția de izolare. Cea mai bună protecție împotriva spumei este utilizarea benzilor speciale la montarea în euro.
  • Materiale. Materialele ansamblului de asamblare cu instalația „caldă” sunt compatibile cu toate materialele de construcție. Prin preluarea corectă a materialelor, este posibilă instalarea unui proiect pe tehnologia de instalare „caldă” în orice orificiu pe orice suprafață.
  • Condiții de instalare. Este posibilă instalarea „caldă” chiar și la temperatură scăzută a aerului: până la -10 ° C sau mai puțin, cu utilizarea unor materiale speciale rezistente la frig.
  • Durata lungă de viață a unei cusături de asamblare – mai mult de 10 ani!

 

Vorbind de ferestre, nu ne putem imagina viața fără ei. Este chiar dificil să ne imaginăm că structurile ferestrelor vor fi modificate radical. Vremurile se schimbă, noile tehnologii și producția merg înainte, și toate se află în apartamente, în fabrici și în birouri. Dar, odată ce încep să scurgă, „fluieră” și devin acoperite cu mucegai de-a lungul pantelor și zidurilor, prietenii de sticlă devin imediat cei mai răi dușmani. Totodată, încep să „stigmatizeze” calitatea proastă, să se învinovățească de faptul că „nu au cumpărat mai scump”, deși chiar și un profesionist ar spune că nu este cazul. – Deci, care e treaba? De ce ferestrele mele nu mai funcționează corect? „- vă întrebați … Vom răspunde -” Este vorba despre instalare!

Există mai multe opțiuni pentru a stabili modul în care a fost instalată fereastra de plastic – dacă a fost instalată în conformitate cu GOST sau nu. În conformitate cu cerințele GOST, conturul exterior (stratul) al cusăturii de instalare trebuie să fie format din benzi speciale PSUL sau dintr-un material de etanșare permeabil la vapori. Dacă instalarea a fost făcută, ținând seama de toate cerințele, puteți vedea vizual în cele mai multe cazuri – un material spongios (pulbere) care protejează spuma de instalare de radiația UV și intrarea apei va fi vizibilă. În unele cazuri, PSUL nu va fi vizibil, deoarece poate fi ascuns prin tencuială. De asemenea, în unele cazuri, stratul exterior al cusăturii de montare este închis cu un șanț. Dacă a fost aplicat un dispozitiv de etanșare permeabil la vapori la circuitul exterior, îl puteți vedea. Trebuie să aibă o elasticitate, care va fi o confirmare a faptului că funcționează. Dacă acest produs (etanșantul) este în stare congelată, înseamnă că acesta nu este un agent de etanșare specializat și că în următorul ciclu de vreme (iarnă-vară) este probabil să fie distrus, deoarece proiectarea geamului își modifică dimensiunile liniare în funcție de temperatura ambiantă.