Înlocuirea ferestrelor implică o sarcină de etanșare a golurilor, a pantelor și a etanșării elementelor de conectare. Procesul cel mai consumator de timp este instalarea  pantelor.
Mai recent, eram nevoiti sa uitilizam ipsos și să se lipească și chit.

Tehnologiile și materialele moderne permit proiectarea deschiderilor de ferestre exterioare în două moduri: panouri sandwich fără a instala un profil de pornire și plastic cu o bandă de pornire. Cost redus și simplu din punct de vedere tehnic este o placă din plastic. Seamănă cu o fereastră din metal-plastic ca o unitate.

Funcțiile Pantelor:

Etanșarea deschiderii exterioare după instalarea unei ferestre noi este parte integrantă a lucrărilor de instalare. Acest lucru se datorează nu numai aspectului, dar și caracteristicilor funcționale:

  • Reducerea pierderilor de căldură din cameră
  • Consolidarea construcției ferestrelor
  • Previne penetrarea precipitațiilor în deschiderea ferestrei, care provoacă ulterior formarea proceselor microbiologice
  • Crearea protecției împotriva expunerii la mediul extern al spumei de montaj.

Avantajele pantelor din plastic

Avantajele pantelor din plastic sunt în perioada lungă de funcționare a materialului, indicatori estetici, costuri moderate. La transferul temperaturii, materialul are un coeficient echivalent de dilatare termică. În plus, instalarea este rapidă și ușoară.
Iar curățirea constă în faptul că există o cârpă umedă suficientă pentru a curăța suprafața. Pantele din plastic fac posibilă utilizarea în viitoarea carcasă flexibilă. Deschiderea devine protejată în mod fiabil de precipitații și de alte fenomene atmosferice, de praf de stradă.