otkos_after

Pantele exterioare la ferestre sunt adesea considerate inutile și finisare lor nu este realizată. Companiile instalatoare de ferestre nu le place sa presteze aceste dervicii, deoarece nu este un proces foarte profitabil, timpul de instalare este mai lung pe un lot și lucrarile trebuie să fie efectuate de către profesioniști calificați.

După instalarea fereastrelor din lemn sau plastic pe exteriorul peretelui poate rămâne crapatura. Dacă deschiderea ferestrei nu este foarte dreapta, si in unele cazuri poate ajunge la câțiva centimetri. Instalatorii pot închide pur și simplu diferența cu materiale din ghips sau pena PSUL (pre-comprimat bandă de etanșare) si doar sa vopseasca partea exterioara a pantelor.

Oamenii cred: „am instalat setul de ferestre, vintul nu sufla, ce altceva imi trebuie? Apoi, cred că voi face ceva. Se lasa pe mai târziu si acest fapt poate să ia o lungă perioadă de timp. Este posibil să lasam definitiv cutia de plastic în forma în care acestea au fost instalate?

Răspunsul este categoric: este imposibil!

Spuma este distrusa cu timpul de lumina soarelui. În starea întărita crește volumul ei și, astfel ea se intareste în sine. Din acest motiv, dupa un anumit timp, între rama și spuma se poate forma un gol, care va aduce la zero toate eforturile pentru a sigila ferestrele.

Spumă constant absoarbe umiditate, care îngheață iarna, va distruge foarte rapid spuma.

Spuma trebuie imediat protejată împotriva influențelor atmosferice (cu alte cuvinte, este necesar să se sigileze pantele exterioare imediat!). Un alt argument pentru instalarea pantelor din exterior. Dacă aveți, de exemplu, o fereastra si un dublu-pachet cu swing-aripă și al doilea care se deschide pe ambele parti, după instalarea ferestrei pantele exterioare devin inaccesibile. Destul de problematica este tencuiala sau vopsea lor.